Sunday, December 8, 2013

Testimoni Haziq

Test tulis tgn...

Ngweee~~~

Saturday, December 7, 2013

Demam

Dah lama tk demam rsnya... tapi demam kali ni lain macam pulak virusnya.. dh lama x kene attack atshma.. tp demam kali ni berpanjangan sehingga aku perlu ambil nebulizer... lbh mendukacitakan esk kami akan pindah ke puchong.. walau demam dn atshma mengigihkan jg diri mengemas.. huhuhuhu... Dalam ibu demam dn sibuk mengemas, dikejutkn pulak berita haziq jatuh tersadung meja di taska..

Hai la bujang ibu... Hero sungguh!.. mcm kartunlah ibu n abah kelam kabut bwk dia ke klinik.. kena 2 jahitan..

ikut hati now dh tk larat sgt2.. Jam dh menunjukkn pukul 3:33 am.. tp asal nk lena terjaga mengenangkn brg2 x abes packing... huwaaa...

Tiba2 hujan kedengaran di luar... YaAllah, ringankan lah beban dn dugaan mangsa Banjir di Pantai timur Ya Allah..  Berikanlah keampunan ke ats hambamu yg telah byk melakukan dosa..

Kerana ingin mengasingkan bj2 utk di dermakan jgk lah aku perlu mengambil ms lbh utk packing... sdr tk sdr 4 kotak lbh akn dihantar esk di tmpt pwngumpulan barangan mangsa banjir...

Dulu ms bujang tentu aku dh turut serta jd sukarelawan... Sekarang tanggungjwb pd keluarga anak2 dn suami lbh perlu diutamakan.. Akn ku latih jg anak2 ku utk menjadi sukerelawan satu ms nnt... InshaAllah...

Sunday, October 27, 2013

Merawat hati...

Smalam aku dn insan2 yerpilih g seminar Rahsia Keajaiban Hati... Best sgt.. Aku benar2 rs terkesan...

Hakikatnya nya, aku tiada spesifik siapa yg aku ada perasaan amarah.. Hakikatnya aku tersedia tahu... Insan2 yg hadir yg menguji kesabaran kita itu bukanlah keinginan nya secara sengaja hadir utk menyakiti kita... Tetapi dia di pinjamkan Allah utk menguji kita sebenarnya...

Sememangnya siapa sj yg menguji kesabaran ku, aku tdk perlukan ms yg lama utk memaafkn nya.... Hya cukup sekadar beberapa minit utk aku fikirkan kebarangkalian mengapa dia jf begitu...

Tetapi... Satu pwrkara yg amat aku rs sukar utk melupakan serta memaaf kan adalah krn org yg lakukan perkara ni x berasa langsung mereka juga manusia biasa dn bisa melakukn silap... Yg mereka tahu menyalahkn org lain.. Aku mmg terkilan yg amat!

Ade sekumpulan manusia yg aku kenal mereka lbh setahun yg lalu. Ilmu yg dibawa x salah. Tetapi kerana terlalu mencari sesuatu yg baru, aku terima sj ilmunya.. Hingga pelbagai dijanjikan.. Aku telah laburkan... Aku x kn rs tekilan kalau kita berhabis tp kita sendiri x mampu lakukan or x tknteruskam.. Ini hamya indah khabar dari rupa...

Ada rakan lain yg jg terkena lbh 20k... Oh besar lg dugaan nya... Memang, aku yakin semua ini ketetapan-Nya... Cuma aku rs pedih menyampah dn loya dgn status2 nya yg x habis2 mengata org lain... Boleh pulak skarang masing2 dfn bamgga dok mempeomot MLM!!!! Go to hell lah!8

Mereka ttp rs diri mereka darjat tertinggi antara lain. Na'uzubillah.. Hingga mcm terpesong  pulak rsnya... Oleh yg demikian... Aku telah bernekad, aku peelu buang mwreka dr friendlist aku.. Bkn maksud memutuskan silaturahim.. Aku perlukan ms utk memprogramming semula perasaan amarah. Memperbaiki jiwa dn hati.. Supaya akubbenar2 meredhakan apa terjadi..

Supaya mwrwka blh terbuka hati utk mencerminkan diri... InshaAllah...

Friday, October 25, 2013

Stop!

Stop dari jdkan habit mengata org pls.. Kadang bila too much u complaint about others,  hati u akn jd hitam dn keras... Dn u akn start tdk sedar ekceli u sama or maybe lbh worst! So, pls take note. Satu barah bila tdk dihentikn tabiat itu segera...

Monday, October 14, 2013

Selamat Hari Lahir Buat Syurgaku Dunia Akhirat

Selamat hr lahir buat insan yang teramat dicintai dunia akhirat.. Aku menyayanginya setulis hati.. Buat abang Mr Zulhadid Asfari, semoga menjadi pwmimpin hebat, suami hebat dn abah  yg hebat! Dan jangan abg lupa, Abg jua anak lelaki yg hebat kebanggaan Papa dn Mama abang.. :D

Mengerti dn percayalah, abang adalah anugerah terhebat yg diberikan Allah utk Ayang.. Walau pelbagai kepahitan dn kemanisan dilalui hampir sepuluh tahun, Alhamdulillah dn InshaAllah ttp akn ditempuhi hingga hujung nyawa... Sab sob sob...

P/s: tk pernah termimpi akn buat kek.. Hehe.. Tadaaaaa.. 3 bekas 7*7 kek snow cheesekut buat abang... Pas abes, moh diet sama2.. Hehehc....

Saturday, October 12, 2013

Aqeqah Budak hensem nama zafran

Harini kami ke gombau, ado qeqah anak buah.. Sodap ee mkn kamben golekkkkk... Budak diberi Zafran. Hensem budak e ni.. Pastu kami ke tampin.. Abah borong suar slack n jeans murah2... Aku pon ape lg.. Tompang la sekaki..

Ok.. Esk akn pulang ke kepong.. Raya kali ni turn ke sebelah Cikgu Zul pula..

Thursday, October 10, 2013

Pembelajaran setiap hari

2 hari lepas ada sesi knowledge transfer dgn team2 trainer... Knowledge transferbla sgt.. Morw kpd sharing la.. Training tak lama je lg.. 20,000 gov officer akn di train. Wow... Mmg mncabar.. Tp, x sbr pon ada.... Benda dn perkara yg sgt di inginkn..

Sepanjang training blm bermula sblm ni, mmg byk kerja2 lain aku terlibat.. Banyakkkkkkk benda baru aku belajar... Terutama dalam Record Management.. Aku yg mmg sblm ni x pernah tahupon wujudnya bidang ni dlm industri, maka agak struggle jgk lah nk fhm kan every single thing.. System dan business flow..

Disebabkan hari2 dari aku mula join the team, aku akn pastikan! Walaupun sesikit mana aku akan pastikn akan ada benda baru yg aku PERLU TAHU DAN PERLU BELAJAR, alhamdulillah.... Sikit2 ilmu yg dikutip itu amat membantu aku dlm persediaan utk berikan training nnt..

Alhamdullilah, now is the time for me to share all info pada team trainer kesayangan hamba... Sekurang2 nya ini adalah benchmark utk aku nilai sejauh mana pemahaman user nnt.. Alhamdulillah semua very positif..

Sempt jgk aritu sharing berkenaan metafizik.. Hehehe.. Wow.. Semua excited kan? And now semua soalan aku terjawab.. Kenapa org ni character dia mcm ni, kenapa org ni mcm tu.. Semua kerana dia adalah dia... Dia mmg telah didesignkan begitu.. Best! Membuatkan aku rs lbh mengenali mereka...

Semoga ukhuwah dn ikatan ini berkekalan walau contract kami dgn projek ni bakal tamat... Sob sob sob...

Wednesday, October 9, 2013

Thursday, August 15, 2013

Bila teringat dan berkesempatan...

Beberapa bulan kebelakangan ni memang mcm2 hal yg terjadi... Tapi nak tak nak kene jugak lalui semua kan... Tiada pilihan..

Pertama nk cete bulan ni dah nk masuk bulan kelima aku bekerja makan gaji.. Hurmm.. masalah nya apa yg dibuat skarang ni masih blm blh dipaggil role dan jawatan yg disandang.. iaitu Trainer.. Hehehe..

Adat la tu.. mcm projek2 yg pernah di involve, nk meet tarikh yg ngam2 blh live tu biasa la... pasti akn ke laut...

So nak dijadikan cerita, aku kat sini buat macam2 kerja.. selagi training x start kan.. Tapi Alhamdulillah mmg semua kerja2 yg aku buat sementara ni mmg banyak sangat membantu utk aku lbh konfiden nk mengajar nanti...

Asal2 kene buat training manual.. tp masa tu x tgk sistem lg.. so buta tuli je buat.. Tapi akhirnya Alhamdulillah system dh ok, join pula team SME utk buat test script utk Arkib Negara buat test dan mengesahkan sistem ni comply dengan MS-ISO 16175 standard..

DUlu katanya x ada dlm perjanjian pon kt kene pas ISO br blh live.. now terkedek2 la memasing nk prepare.. Test script utk UAT tak sama dengan test utk compliance ni.. Uhuhu.. Tak pasal2 aku kene catch up cpt ISO item berkenaan Electronic Record Management...

Tapi semua2 ni byk sangat membantu.. Alhamdulillah...

Semoga semua berjalan lancar....

Wednesday, April 17, 2013

Rezeki

Alhamdulillah.. Hari ini hari ketiga aku bergelar pekerja.. Sempat la beberapa bulan jd bos.. hahaha.. Tapiku yakin setiap yg diaturkanNya pasti bersebab.. Aku yakin.. Dari awal aku keluar dari kota damansara, dugaan yg terima amat hebat sehingga kadangkala aku rs hampir2 berputus asa...

Namun, kerana keyakinan yang tinggi pd yang Maha Kuasa yang Maha Mengetahui segala aturan Nya adalah yang terbaik buat ku.. Dan dugaan ini juga bh mendekatkan aku kepadaNya. Alhamdulillah.. Kerana ujian itu juga aku memili perniagaan sendiri yang boleh dilaksanakan sekali/2 kali sebulan pd ujung minggu..

Segala-gala berlaku amat pantas.. Sememangnya menjadi usahawan jg bukan sesuatu yg mudah.. Ia benar2 mengajar erti kesabaran dan kebergantungan kita sememangnya 100% malah lbh dr itu pada Allah.. Kerana walau bagaimana kita usaha, semua terletak pada Dia untuk beri atau tidak.. Tetapi seperti yang dia ajar Mentor ku Dr Azizan, jgn fikirkan langsung berapa yg kite terima, kita ptt fikirkan berapa dh kita memberi?? Kerana Allah itu Maha Adil, secara automatiknya pasti akan ada bahagian kita jika terus memberi dan memberi...

Walau modal perniagaan hampir utk dicover blk, namun komitmen hutang yg terlau tinggi membuatkan aku belum blh 100% utk perniagaan.. tapi itu adalah sementara.. Alhamdulillah, sesuatu yang amat aku x jangka... Impian menjadi seorang tenaga pengajar mencapai dan menjadi kenyataan.. Awal bulan, agak sdikit cuak mengenangkan hutang2 yg berlapok.. dan menerima sms tindakan mahkamah mungkin dikenakan jika byran kredit kad x dijelaskan.. Ya Allah.. Aku pon terus membuka Jobstreet.com..

Konon nya try je lah, dpt Alhamdulillah, if x dpt mmg aku perlu ketuk pintu ke pintu utk buat marketing ni.. Ade satu iklan, sbg System Application Trainer.. Gaji starting RM1600 di tawarkan.. Try lah minta... Selang 2 hari dpt panggilan interview ada 5/4/2013(Jumaat).. Mmg x prepare ape.. Dalam amasa yg sama aku dah start menghantar proposal pd byk jabatan dan tadika untuk bekerjasama membuat program Pengaktifan Otak Tengah... Dan sudah mula menerima byk positif feedback dari mereka.. Terutama Pusat Zakat Selangor.. Program bersama Anak-anak Yatim.. Sbb bg aku jika kita bg duit pada mereka, duit blh abes.. Tapi jika aku adakan program ini, effect dia Seumur Hidup Mereka...

Interview jam 11. Pagi tu lah br nk buat mcm2... Print resume, fotostate sijil2.. Redahhh... Gaji aku minta tentu la tinggi dr company sblm.. Tapi x aspect sama sekali, terima panggilan hari isnin(8/4/2013) engatakan aku diterima! Woohoooooo... Gaji x la sama ape yg aku minta, tp tinggi la dr tmpt lama.. Wow! Dan kerja as a trainer.. Wow Wow wow wowo! Alhamdulillah.... Alhamdulillahhhhhhhhhh..

Tatau nk kata apa.. Nak nye pulak, aku dan team kene train 20 RIBU orang goverment staff sampai awal tahun depan! Dan by 2017, 200 RIBU akn di train.. Bayangkan.. Selama ni kau nk sgt mengajarkan Mardhiahhhh.. Haaa... Mmmg rezeki dtg... Mengajar lah kau sampai lebam.. hehehehe...

So ape best compnay baru so far? So far, yg best balik mmg on time! Dan tak perlu travel ke negeri2 utk training.. Company dh siap renovate training room khas utk project ni.. Memang best giler lah!... Company ni since 1982! Mmg aku pon br setahun je.. hehe.. Semoga semua urusan di sini di permudahkan.. Dan semoga jiwa dan semangat kental aku dahulu di dalam development team masih utuh.. Bayangkannnn.. Kami perlu train non stop hari2 selama setahun ke dua tahun.. woweee.. Dan selama itu lah sarapan, lunch dan minum petang di provide skali.. Ngeee~~~ Best! Alhamdulillah...

Ok dah, nanti sambung lg.. Mcm akn selalu update je blog pas ni kannnnnn... :D


Monday, April 1, 2013

Umak ai..

Ape lah releven nye kau buat begitu ye?..
Aku tertanye2.. Ape yg tak kene agaknye tu..
Memang aku x mampu buat ape2, melainkan berdiam diri, cuba utk letgo..
tp makin byk pulak bende yg menyayat hati dn perasaan utk dengar..
memang btl la.. aku susah nk marah, sbb sedaya upaya mempositifkan diri dan keadaan..
tapi once aku terasa dn kecik ati.. ayo yo yo..
memang lah selamat hari raya jawab nyaa...

Monday, March 25, 2013

Duhai hati jgn lah berkecil hati...

Org kata if berbisnes hati perlu kering.. Tak blh sentap sentap.. Aku rasa aku ni x mudah la nk marah or melenting.. Tp once aku kecik ati mmg aku rasa sgt amk ms nk sejuk.. Nak bila dengan org yg aku igt cam dh kenal aku.. Bukan tak tanya, tp tiada penafian.. So.. Apekah yg ptt aku rasa?... So berdiam diri adalah lebih baik kan....

Masalahnye bukan nye jenis x membahan org, tp blh plak ckp mcm tu.. aihh... sentap la jgk smpai nk tulis mcm tu! Mcm kau tk kenal aku kannn... Takpe, hidup ttp perlu di teruskan..

Semoga aku cpt2 cool down dan seperti dahulu.. InshaaAllah....

Sunday, March 10, 2013

Keperluan VS Impian

Rupanya bila 100% hasil sumber kewangan kita adalah dari titik peluh sbg usahawan/berniaga adalah lbh byk cabaran.. Pelbagai benda2 yang tak di jangka.. Rezeki itu pasti Allah dh tentukan pd umatnya yang berusaha, tetapi adakah aku benar2 sudah habis usaha utk mendapatkan rezeki yang melimpah ruah?... Bersedia kah kita?...

Kadang apa yang kita sumbangkan, lakukan dan jalankan tidak menunjukkan langsung seolah2 kita berhak mendapat beribu2 atau berjuta... uhuhuhu... Itu yg bermain dalam kepala ni.. Dulu di ofis, kerja menggunakan idea, kepala yang mungkin x semua org blh buat.. bulan2 konfem dpt gaji... Tapi kini, jika x usaha lebih jangan harap rezeki nk dtg..

Segala nenek kelas dh pegi.. Namun aku masih ttp blm all out.. Mungkin x jumpa geng yang btl2 blh saling push diantara satu sama lain. Tapi apa2 pon pokok pangkal adalah diri sendiri.. Siapa di sekeliling kita adalah cermin pada diri sendiri... Argghh... Aku perlu lbh usaha...

Alhamdulillah smalam bersama kak Mastura yang byk bg semangat dn ilmu pada aku kami punya ruang berkongsi ilmu bersama lbh dr 30 org usahawan di shah alam.. Kak Mastura memberi ruang pada aku utk mengambil slot Pembongkaran Potensi Rahsia Diri... Alhamdulillah 4 org konfem sign up.. Rezeki bulan ni..

dan kini kami bersiap sedia utk next program, Seminar Jutawan Alternatif di PGRM.. targeted seramai 100 org.. Siapa nak join daftar dgn aku yuran masih blh RM30 seorang.. Minggu depan akan keluar Metro dan yuran adalah RM50... Di sini juga aku berkesempatan utk berkongsikan berkenaan pembongkaran rahsia diri.. InshaAllah.. Semoga ianya semakin lancar...

Bila kita berada di lingkungan aura org2 positif, kita akn sentiasa berada dlm keadaan yg positif.. Semangat pon lain macam je.. Semoga segala usaha membuahkan hasil...

Terima kasih Ya Allah kerana membantu hambamu..


Tuesday, February 12, 2013

First Impian 2013 terlaksana..

Alhamdulillah.. Tahun 2013 berlalu sangat sangat sangat cepat... Dan setelah sekian lama x mengupdate blog.. inilah dia masa yg ada... Harap hari2 dpt tulis blog... Ok, Alhamdulillah GenerasikuGenius sudah berusia 3 bulan lbh.. Dan sambutan sangat2 memberansangkan.. Lebih menggembirakan dan menyeronokkan, hasil dan kesan yang amat positif pd anak2..

Alhamdulillah dan tahniah pada ibu bapa yg mengambil langkah yg bijak utk yang tersayang...

Ats permintaan tidak lama lagi kami akn keluarkan satu produk yang sesuai utk anak2 berumur bawah 6 tahun.. inshaaAllah... Semoga semua dipermudah kan........

Antara testimoni parent yg menghantar anak mereka.... Enjoy...

video


First Impian 2013 yg terlaksana dalah, saya menjadi Master Practitioner Metaphysics Science of Numbering.. Saya yang ke 19 dari 20 orang Master dalam dunia!.. Alhamdulillah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger templates

Blogger news