Tuesday, June 26, 2012

Sireh..


Batch projek Bangladeshi  (Strengthening Government Through Capacity Development Of The Bcs Cadre Officials Of Bangladesh) kali ni kebanyakan adalah Director2 dr kementerian, Additional secretary depa, joint secretary depa.. Kira sume high level dlm setiap ministry.. Tapi kan.. hehehe... Satu benda aku rasa pelik, sesetengah dorang mengunyah sireh setiap masa.. Aiyark.. Seingat aku dulu2 ms kecik2 nenek2 kt kampung je kunyah sireh.. nngee~~~ Nenek2 skarang pon aku x jumpa yg kunyah sireh... hua hua hua..

Mengapakah yek? Tapi, by 2020 kite nk capai high income country.. Tapi mereka 2021 baru nk target middle income country.. Erm.. mungkin jgk la mcm tu jgk la bila kite nye budaya compare ngan country2 yg dh capai high income country or developing country.. maybe.. kwang kwang kwang..

3 comments:

DuD said...

asal ko x tanya ke relevant nan mereka makan sireh tu pupu??

Cinta Misteri said...

mengunyah sireh??? apakah maksudnya?

iema zain said...

Pupu, aku dah try tanye.. dorang kt mmg mcm benda tu dah jd kebiasaan.. mcm org muda kunyah chewing gum... tapi dorang x lah tua sgt pon.. ade yg late 30, late 40..

Sinta Misteri, sireh, yg org wat kawen tu.. dorang siap ade kapur, dan segala complete satu set utk mkn sireh tu.. gambir la, dan etc.. hehehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger templates

Blogger news