Tuesday, July 10, 2012

AKU MESTI KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT UNTUKSEMASA SEPANJANG 3 HARI AKU DI AMP KAMI DIMINTA MEMBACA MENGAPA AKU PERLU KAYA DAN BERJAYA. JADI DIBAWAH ADALAH APA YANG AKU TULIS MS AWAL2 DI SURUH OLEH DAO :


1. AKU MESTI KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT UNTUK MENYELESAIKAN KESEMUA HUTANG AKU(PTPTN, RUMAH, LOAN), HUTANG MAMA DAN AYAH AKU, HUTANG MAK DAN PAK MERTUA AKU!


2. AKU MESTI  KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT   UNTUK AKAUN MEMPUNYAI WANG BERJUMLAH RATUSAN JUTA RINGGIT!


3. AKU MESTI  KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT   UNTUK MEMBERIKAN AKAUN BANK SETIAP ANAK2 AKU, MAMA DAN AYAH AKU SEKURANG KURANGNYA RM 1,000,000,000 SEORANG.


4. AKU MESTI  KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT   UNTUK MEMBANTU ORANG SEKELILING SAYA UNTUK TURUT SAMA MERASA KEJAYAAN DAN KEBAHAGIAAN HIDUP SERTA UNTUK AKU MEMBELA NASIB ORANG-ORANG KURANG BERNASIB BAIK DAN MEMBERI PELUANG KEPADA MEREKA SUPAYA MENJADI ORANG YANG BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT.


5. AKU MESTI  KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT   UNTUK MEMBINA MASJID DI SELURUH NEGARA TEMPAT TUMPAH DARAHKU YANG AKU CINTAI MALAYSIA!


6. AKU MESTI  KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT   UNTUK MEMBINA RUMAH-RUMAH KEBAJIKAN DAN ANAK YATIM DI MALAYSIA DAN LUAR NEGARA.


7. AKU MESTI  KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT   UNTUK MENYEDIAKAN SEBANYAK MUNGKIN PELUANG PERNIAGAAN DAN PEKERJAAN KEPADA BANGSAKU YANG KURANG BERNASIB BAIK.


8. AKU MESTI  KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT   UNTUK SAYA MENGGAJI KAN ORANG UTK MENGURUSKAN RUMAH SUPAYA SAYA TIDAK DI HINA SEWENANGNYA OLEH MANUSIA2 ITU! (hello, atleast aku kaya dan berjaya nanti aku blh tlg orang, dan rumah aku ade org nk kemaskan okeh! kau ada? yang kau tahu nak mengata orang. yang kau tahu nak berlagak. poyo nak mampos! ramai2 manusia, kau satu2 orang mmg aku x blh nk maafkan. bullsit!) padahal rumah aku x ada la huru hara sgt pon.. aku ni kn bekerja dan berbisnes. grrrrr... dasar x sedar diri! hanya wanita yg BEKERJAYA saja yang faham macam mana penat kerja, bisnes, anak2, suami okeh! sbb kau tak kerja, dok rumah, idup baru nak mula dah dengan tanpa rasa bersalah mengondem dan mengata orang. Aku nak tgk, tgk sejauh mana keplastikan kau tu. 


9. AKU MESTI  KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT   UNTUK MEMILIKI RUMAH YANG SANGATTTT BESARRRRR DAN KERETAA MEWAHHHH!!


10. AKU MESTI  KAYA DAN BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT   UNTUK MEMILIKI LBH DARI 5 CABANG BISNES SERTA MEMPUNYAI CAWANGAN DI SELURUH DUNIA!!!


INSYAALLAH, DENGAN COACHING, CONSULTATION SERTA BIMBINGAN SEUMUR HIDUP OLEH BARISAN JUTAWAN, AKU AKAN KAYA DAN BERJAYA!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger templates

Blogger news