Wednesday, November 10, 2010

Dugaan

Smalam, sekali lg aku blk lewat, dlm kol 9+++. Huhuhu.. Abg marah lg.. Sbb aku bgtau lmbt, tp bos pon br call kt nk jgk document tu, so kene la aku siapkn.. uhhuhuhu.. Bila abang marah, mula la aku x keruan nk siapkn kerja. Jiwa terus kacau bilau. Huhuhu... Aku tk kuat nk hadapi semua ni, tp kerana sokongan dia lah aku lalui.. Tapi bila dia marah tu, mula la aku rs air mata ni nk menggebeh gebeh.. :(

Sampi bila agaknya aku kene kerja mcm ni? Sampai jg BOS? ahahah.. BOS pon bz gak. Dulu waktu2 bz gini la membuatkan aku menggagahkn diri sambung Master. Sbb nak jadi lecturer. Tp aku btl2 merajuk dh nk mintak UiTM. Hanya kerana pointer degree aku x sampai 3.0 aku x terpilih?? Sedangkan aku ade pengalaman teknikal sebagao software developer dan system analyst. Kan pengalaman tu lbh penting? Bukan aku xde education langsung, Master aku 3.33, degree je 2.74. Adoiyai! FRUST!

Tp sbnrnya, mcm la UiTm je kan ade post lecturer tu. Melambak2 je U private ngn U lain. Saje aku nk mengada2 ngn UiTM ni. Huhuhu.. Bila dh ade Master, tk pulak aku nk memohon post lecturer kt tmpt lain kan.. itu lah dia..

Blk2 smalam haziq dan Aqilah dh tido.. Seb baik la Susu Beku utk Aqilah ade stok dlm freezer. Sian abah Haziq.. Aku rs bersalah sgt2. Sampai2 aku pon goreng nasik yg aku minta abang masak kan td. Buat nasi goreng ikan masin. Kejut kan haziq makan, suke btl dia.. Siap tambah2.. Heheheh..

Alhamdulillah.. Aku bersyukur dpt family yg sgt x cerewet. Apa sahaja aku masak sume sedap. Tak tahu la bebetul sedap, or mmg mereka ni tak kesah makan pon.. Bertuah aku..

Pas makan, mandi, borak2 ngn abang... Then Aqilah ZZZzzzZZzzZzzZZzZZzzzzzz......

1 comment:

DuD said...

hadoiiyaii sepupu mmg tabah. balik lewat penat2 pun bole la lagi nak memasak...
kalo aku mmg surrender...penat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger templates

Blogger news